supplementen om af te vallen

“Welke supplementen moet ik innemen om af te vallen?”

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg wanneer men mij tegenkomt of wanneer iemand hoort dat ik een ondernemer ben in supplementen. Wanneer ik hen vertel dat supplementen je niet gaan helpen om af te vallen, kijken ze me verbaast aan. In dit artikel ga ik je vertellen wat je dient te doen om af te vallen!

De theorie van afvallen is eigenlijk vrij simpel. Je dient een calorie tekort te hanteren! Is het dan per definitie zo dat supplementen je niet gaan helpen om af te vallen? Neen, maar supplementen zijn geen wondermiddeltjes die een Quick fix verwachting gaat verwezenlijken.
(sport)voedingssupplementen kunnen zeker een bijdrage leveren om jouw sportdoel te ondersteunen, maar het mag nooit de basis zijn.

Hoe begin ik met afvallen?

Om te begrijpen hoe je moet afvallen, is het fijn om te weten hoe overgewicht ontstaat. Nu hoor ik je denken: “Dat weet ik allang, door ongezond eten.” Deels geef ik je hierin gelijk, toch wil ik benadrukken dat het vooral gaat om (te) veel (ongezond) eten. Wat vaak wordt gedacht is namelijk: “Laat ik gezond gaan eten, dan val ik van zelf af.” Niet onlogisch die gedachten, maar ook van te veel (gezond) eten, kom je aan.
Het heeft namelijk niet zo zeer te maken met het eten van bepaalde voedingsmiddelen, maar met de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt. Natuurlijk is het belangrijk om gezond te eten als je wilt afvallen, maar dit dien je wel te doen met een klein calorie tekort.
Jouw caloriebehoefte is bepalend of je aankomt of afvalt!

je kunt dus ook prima een keer wat “ongezonds” eten, maar probeer hier geen gewoonte van te maken. Probeer je voor grotendeel van je dieet te houden aan bepaalde disciplines die je met jezelf hebt afgesproken, bijvoorbeeld: Wanneer ik deze week 6 dagen voor 100% gezonde voedingskeuzes heb gemaakt, mag ik 1 dag deze week 1 maaltijd “ongezond” eten. Ik zorg er hierbij voor dat ik niet meer dan 20% van mijn dagelijkse caloriebehoefte binnenkrijg aan ongezond eten.

Welke supplementen helpen mij om af te vallen?

Zoals je ziet heb ik de vraag iets veranderd, welke helpt mij. Of wel, welke supplementen ondersteunen mijn dagelijkse voeding om mijn sportdoel te behalen.

Geconjugeerd Linolzuur, ook wel CLA. CLA is een van de meest populaire supplementen als het gaat om afvallen. Het Omega-6 vetzuur is bedoeld voor het behoud van spiermassa en het omlaag krijgen van je vetmassa.
Omega³ Visolie, Uit meerdere onderzoeken blijkt dat bij de consumptie Omega³ Visolie dat gewichtsafname wordt bevorderen Visolie zorgt namelijk voor een betere bloedtoevoer naar de spieren, waardoor je lichaam in staat is efficiënter vetmassa te gebruiken als brandstof.

Voor beide (sport)voedingssupplementen geldt dat ze jouw voedingsplan ondersteunen, je dient dus altijd een calorie tekort te hanteren!

Conclusie:

Om af te vallen is het belangrijk om een (klein) calorie tekort te hanteren. Voedingssupplementen zoals CLA en Omega³ Visolie kunnen je je dagelijkse voeding ondersteunen, hierdoor kan je lichaam efficiënter vetmassa gebruiken als energie, met behoud van spiermassa het verliezen van vetmassa.