pre-orkout kopen

Er zijn vele Pre-workout producten te koop. We begrijpen dat je kiest voor een “goedkoop” product. In deze blog ga ik je uitleggen waar je op moet letten voor je een Pre-Workout gaat kopen en waarom een goedkoop product, goedkoop is!

“De stelling, duurder is niet altijd beter.” Kennen we natuurlijk allemaal, maar als het gaat om jouw gezondheid, moet je ook de andere zijde aan het licht brengen! “Goedkoop, is (vaak) duurkoop.”
Ik ga je vandaag uitleggen waarom ons pre-workout in vergelijking met onze co-collega duurder lijkt! Onder aan de streep, krijg je bij ons namelijk meer waar voor je geld.
Ik ga er geen geheim van maken, ik koop met regelmatig een product bij mijn co-collega, dit doe ik omdat de meest perfect samenstelling en producten op de markt wil hebben. Als ik geen vergelijkingsmateriaal heb, hoe weet ik dan dat mijn product beter is?

In deze blog lees je, waarom mijn pre-workout beter is dan een van onze co-collega. Het is niet mijn bedoeling om mijn co-collega door het slijk te halen, iedereen handelt vanuit zijn eigen visie. Ik ga daarom ook geen namen noemen, noch product(namen) welke kunnen lijden tot enige schade bij een van mijn co-collega. In dit bericht spreek ik daarom over mijn eigen pre-workout “The Perfect Pre-Workout” en “Pre-Workout X (fictieve naam.)”

  • The Perfect Pre-Workout, dagdosering 7,5 g. (40 dagdoseringen, inhoud 300g)
  • Pre-Workout X, dagdosering 11g (37 dagdoseringen, inhoud 407g.)

Omdat mijn product minder inhoud heeft, denk je misschien dat het minder dagdoseringen bevat, maar zoals je hierboven ziet is dat niet het geval.
Laten we samen inzoomen op de ingrediënten lijst:

Pre-Workout X:

Werkzame ingrediëten Hoeveelheid
Creatine Monohydraat 1500 mg
L-Arginine AKG 1000 mg
Béta-Alanine 500 mg
L-Citruline DL-Malaat 500 mg
Taurine 500 mg
Cafeïne 250mg 250 mg

Overige ingrediënten:

dextrose monohydraat, maltodextrine, fructose, limoensappoeder (Citrus x limon (L.) Osbeck), antiklontermiddel (siliciumdioxide, calciumfosfaten), zuurteregelaar (citroenzuur), aroma, zoetstoffen (sucralose, acesulfaam-K), zout, kleurstoffen (curcumine, patentblauw V)

Wat mij opvalt:

1. Totaal aan werkzame stoffen: 4250mg
2. Dit houdt in dat ruim de helft van Pre-Workout X hulpstoffen bevat! (6750 mg)
3. Creatine 1500mg, wanneer je een dubbele dosering van dit product zou nemen en dit elke dag. Zou je een positief effect van Creatine kunnen hebben. De minimale dosering per dag is namelijk 3000mg. Het klopt Creatine heeft een positieve werking, mits het juist gedoseerd is.
4. Geen informatie over de hoeveelheid hulpstoffen. Hier lees je meer over: pre-workout met of zonder creatine.

Ons product bevat niet meer hulpstoffen dan nodig is, namelijk 945 mg!

klik hier om de volledige samenstelling te bekijken.

Ter conclusie:

Er zijn velen producten te verkrijgen. Ik zeg niet dat je perse mijn producten moet kopen, maar kijk altijd verder alleen de aankoopprijs. Check de ingrediënten lijst. Wanneer er geen transparante samenstelling wordt weergeven, luidt mijn advies: “niet kopen.” Wordt er alleen een lijst aan “Werkzame ingrediënten weergeven, ga dan altijd na hoeveel procent van de volledige dagdosering bestaat uit werkzame ingrediënten en maak daaruit een weloverwogen keuze.